HU | EN | DE | RO | RU

Hajdúszoboszlóról


A település első írásos említése 1075-ből, I. Géza király idejéból való. 1606. szeptember 2.-án Bocskai István adománylevélben adott otthont 700 lovashajdúnak Szoboszlón. 1925. október 26.-án a Pávai Vajna Ferenc vezette fúrások nyomán 73 °C-os hévíz tört fel. Ez a nem várt ajándék határozta meg a város fejlődésének fő irányvonalát.

A jódos-brómos-konyhasós gyógyvíz hatását immár nyolcadik évtizede élvezhetik a városunkba látogató vendégek. A méltán európai hírnévre szert tett, minősített gyógyvízre alapozva az 1999-ben újjáépített gyógyfürdőben több mint 40 féle gyógykezelés vehető igénybe. A gyógyvíz kiválóan alkalmas reumatikus, nőgyógyászati betegségek kezelésére, sportsérülések és műtétek utókezelésére.

A 30 hektáron elterülő strandfürdőben 13 élménymedence - köztük a pálmafákkal övezett ''mediterrán tengerpart''-, csónakázó tó, sportcentrum valamint Magyarország első csúzdaparkja, az Aquapark garantálja a kikapcsolódást május 1. és szeptember 30. között. Az úszósport szerelmeseit az Árpád Uszoda várja az év minden napján. Élmények özönét kínálja a 2010 tavaszán megnyílt, 15 ezer négyzetméter területű Aqua-Palace fedett élményfürdő.

A helyi vendéglátóhelyek széles választéka garantálja a maradandó kulináris élményeket, teraszaikkal, élőzenével igazi pezsgő, fürdővárosi hangulattal várva vendégeiket. A kulturális-, sport- és szabadidős programok kavalkádja igyekszik további élményekkel gazdagítani az idelátogatókat. A Bocskai István Múzeum, a Nemzetközi Modern Múzeum, a Fazekas-ház és a külömböző tájházak, templomok, illetve szobrok, valamint a világhírű Oborzil-haranggyűjtemény egész évben az érdeklődők rendelkezésére állnak.

Ajánlatkérés
Adja meg szállásigényének fontosabb paramétereit és küldje el online! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!
Hírlevél
Szeretnék feliratkozni a Go2fenyves hírlevelére. Szeretnék tájékoztatást kapni az üdülő újdonságairól, akcióiról, ajánlatairól.
Név
E-mail cím
Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik személynek nem adjuk át.
Ajánlja ismerősének
Az Ön neve
Az Ön e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe
Hírlevelet kérünk